Onze aanpak

Geïntegreerde duurzame bouw -en projectontwikkelaar

WoningWoud levert een superieure duurzame en efficiënte bouwoplossing voor particulieren, collectieven maar ook voor gemeenten en woningbouwcorporaties die op grote schaal betaalbare duurzame woningen moeten bouwen.   

Duurzaam geïntegreerd

Door in de gehele bouwkolom een rol te spelen voegt WoningWoud duurzame waarde toe aan woningen hun bewoners. Van grondpositie, financiering, opdracht, ontwerp, productie, bouw, koop, verhuur tot onderhoud en diensten kan WoningWoud hierin een leidende duurzame rol in spelen.

WoningWoud ontwerpt en bouwt alleen projecten die woningen opleveren waar men graag wil wonen. Niet de winst op het project staat centraal maar de opbrengst voor bewoner, klimaat, samenleving en eigenaar.

Het casco wordt binnen een week tot huis gestapeld dankzij de handzame blokken. Elk blok heeft een uniek nummer en past maar op 1 manier in elkaar. Er zijn geen moeilijk te krijgen metselaars of timmermannen nodig om het casco te bouwen.

Elk blok wordt bovendien in een database is vastgelegd. Daarmee wordt hergebruik bij de bouw van een nieuw huis of bij een verbouwing nog gemakkelijker, en kunnen de blokken nog langer mee en CO2 voor zeer lange tijd vastleggen.

De buitenkant kan aangekleed worden met naar eigen keuze hout, gebruikte bakstenen of andere materialen om te voldoen aan de eisen van de plaatselijke welstand.

Bewezen duurzame scandinavische bouwmethode komt naar nederland

Toekomstmuziek? absoluut niet. In Scandinavië wordt al meer dan 7 jaar op deze wijze gebouwd, en er wordt inmiddels gewerkt aan nog vele honderden woningen. De technologie wordt steeds verder ontwikkeld en is nu geschikt om op grotere schaal uit te rollen.

WoningWoud brengt daarom deze innovatieve Scandinavische bouwmethode naar Nederland.

Duurzame transitie nederlandse woningmarkt

De Nederlandse woon en -bouwmark ondergaat een niet te ontkennen transitie. Niet alleen op het gebied van energie transitie en het nieuwe wonen maar op talloze gebieden. WoningWoud heeft de ambitie om actief in te spelen op deze ontwikkelingen en woningbouwprojecten te ondernemen die in de nieuwe woonbehoefte van Nederland te voorzien.

De voordelen van de WoningWoud aanpak

01. CO2 vastleggen

De blokken zijn gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. De blokken leggen daarmee CO2 voor lange tijd vast. Doordat elk blok een uniek nummer heeft en in een database is geregistreerd wordt recycling bij verbouwing vereenvoudigd. 

04. gezond

Binnen twee uur wordt alle lucht in uw huis ververst. u krijgt daarmee een gezond leefklimaat. Helemaal nu we, versneld door Covid 19, steeds vaker en meer gaan thuiswerken

02. energie plus

De combinatie van de goede isolatie, en de luchtverwarming door de gepatenteerde ramen en de in het dak geïntegreerde zonnepanelen houdt u energie over om te delen.

05. snelle bouw casco

De blokken zijn uniek genummerd en komen op de bouwplaats aan. Binnen een week wordt u huis gestapeld tot casco. Er hoeft maar beperkt beroep gedaan te worden op schaarse vaklieden zoals timmerlieden en metselaars. Er kan meteen met de afbouw begonnen worden, want de uitsparingen voor de leidingen zin al gemaakt.

03. comfort van hout

Wellicht kent u het comfort van houten huizen. U voelt zich daarin zeer prettig. 

06. bouwen bij natuur

Door het ontbreken van enorme stikstof en CO2 emissies tijdens de bouw, kan er ook bij natuurgebieden gebouwd worden. Geen zware cement auto’s en zware kranen nodig om uw huis in elkaar te zetten.