Onze aanpak

Geïntegreerde duurzame bouw -en projectontwikkelaar

WoningWoud levert een superieure duurzame en efficiënte bouwoplossing voor particulieren, collectieven maar ook voor gemeenten en woningbouwcorporaties die op grote schaal betaalbare duurzame woningen moeten bouwen.   

Duurzaam geïntegreerd

Door in de gehele bouwkolom een rol te spelen voegt WoningWoud duurzame waarde toe aan woningen hun bewoners. Van grondpositie, financiering, opdracht, ontwerp, productie, bouw, koop, verhuur tot onderhoud en diensten kan WoningWoud hierin een leidende duurzame rol in spelen.

WoningWoud ontwerpt en bouwt alleen projecten die woningen opleveren waar men graag wil wonen. Niet de winst op het project staat centraal maar de opbrengst voor bewoner, klimaat, samenleving en eigenaar.

Het casco kan binnen een week worden gerealiseerd door de prefab bouwmethode. Er zijn geen moeilijk te krijgen metselaars of timmermannen nodig om het casco te bouwen. Installaties worden prefab geïnstalleerd, dus ook geen last van gebrek aan installateurs.

Elke woning wordt circulair ontworpen en kan ook zo weer uit elkaar worden gehaald. Daarmee zijn de woningen ook geschikt voor tijdelijke woonuimte. Door de modulaire opzet kan de woning uitgebreid of verkleind worden.

De buitenkant kan aangekleed worden met naar eigen keuze hout, gebruikte bakstenen of andere materialen om te voldoen aan de eisen van de plaatselijke welstand.

Bewezen duurzame scandinavische bouwmethode komt naar nederland

Toekomstmuziek? absoluut niet. In Scandinavië wordt al meer dan 7 jaar op deze wijze gebouwd door bijvoorbeeld Ikea, en er wordt inmiddels gewerkt aan nog vele honderden woningen. De technologie wordt steeds verder ontwikkeld en is nu geschikt om op grotere schaal uit te rollen.

 

Duurzame transitie nederlandse woningmarkt

De Nederlandse woon en -bouwmark ondergaat een niet te ontkennen transitie. Niet alleen op het gebied van energie transitie en het nieuwe wonen maar op talloze gebieden. WoningWoud heeft de ambitie om actief in te spelen op deze ontwikkelingen en woningbouwprojecten te ondernemen die in de nieuwe woonbehoefte van Nederland te voorzien.

De voordelen van de WoningWoud aanpak

01. CO2 en stikstof uitstoot vermijden

Door Prefab bouwmethode geen CO2 en stikstof uitstoot op de bouwplaats door te werken met elektrische gereedschappen, hijskranen en vervoer is impact zeer laag.

04. gezond

Binnen twee uur wordt alle lucht in uw huis ververst. u krijgt daarmee een gezond leefklimaat. Helemaal nu we, versneld door Covid 19, steeds vaker en meer gaan thuiswerken

02. energie plus

De combinatie van de goede isolatie, en de WTW luchtverwarming en stralingspanelen samen met de in het dak geïntegreerde zonnepanelen houdt u energie over om te delen.

05. snelle bouw casco

De prefab casco onderdelen wand, vloer, dak komen op de bouwplaats aan en worden simpel in elkaar gezet. Er hoeft maar zeer beperkt beroep gedaan te worden op schaarse vaklieden zoals timmerlieden, instalateurs en metselaars. Er kan meteen met de afbouw begonnen worden, want de de leidingen zijn  er al.

03. comforT

Ramen kunnen open en u hoeft geen trui aan om het warm te hebben in uw woning.

06. bouwen bij natuur

Door het ontbreken van enorme stikstof en CO2 emissies tijdens de bouw, kan er ook bij natuurgebieden gebouwd worden. Geen zware cement auto’s en zware kranen nodig om uw woning in elkaar te zetten.